Vmbo van start met Hoogeveen On Stage

13 september 2017

De vmbo-afdelingen van het RvEC en RSG Wolfsbos hebben de handen ineengeslagen om een uniek evenement te realiseren: het beroepenfeest Hoogeveen On Stage. Hierin begeleiden we vmbo-leerlingen intensiever bij het maken van hun beroepskeuze.

Tijdens Hoogeveen On Stage, dat plaatsvindt op 15 maart 2018, ontmoeten 900 vmbo-leerlingen 250 beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen. Zij helpen de leerlingen om keuzes te maken in beroep en opleiding, bijvoorbeeld door te vertellen wat hun werk inhoudt. Op 29 maart 2018 bezoeken alle leerlingen de beroepsbeoefenaren op hun werkplek voor een Doe Dag. Zo ontwikkelen leerlingen hun loopbaancompetenties en bouwen ze aan hun zelfkennis. Voordat het feestelijke evenement plaatsvindt, zijn er allerlei activiteiten voor leerlingen, docenten en het lokale bedrijfsleven. Gisteren werden ruim 45 mentoren en docenten van de betrokken vmbo-leerlingen enthousiast gemaakt tijdens de kick-off. Prof. Dr. Marinka Kuijpers gaf hen een workshop over Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB).

Bijdragen aan Hoogeveen On Stage?
Ben je beroepsbeoefenaar of ondernemer in onze regio en wil je vmbo-leerlingen enthousiast maken voor jouw vak? Of wil je een andere bijdrage leveren aan Hoogeveen On Stage? Laat het weten via www.hoogeveenonstage.nl of via projectleider Esther Aarse: mail@hoogeveenonstage.nl