Sportspullenpasje voor VO-leerlingen in Hoogeveen

23 juni 2020

Half augustus begint het nieuwe schooljaar en daarvoor heb je nieuwe schoolspullen nodig. Stichting Leergeld kan gezinnen hierin financieel ondersteunen. Dat geldt niet alleen voor spullen voor leervakken, maar in samenwerking met Intersport Jan Bols nu ook voor sportspullen.

Sinds de gemeente Hoogeveen de extra bijdrage voor schoolkosten heeft afgeschaft, komen er bij Stichting Leergeld Hoogeveen meer aanvragen voor schoolspullen binnen. Dat zijn niet alleen spullen voor de leervakken; ook sport is een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma. Om daar goed aan te kunnen meedoen, is het dragen van sportkleding verplicht. Voor huishoudens waar niet voldoende geld is om nieuwe sportspullen te kopen, heeft Stichting Leergeld Hoogeveen het initiatief genomen om met Intersport Jan Bols afspraken te maken over de uitgifte van een sportspullenpasje.

Sportspullenpasje
Ouders kunnen een aanvraag doen bij de Stichting Leergeld via www.leergeld.nl/Hoogeveen voor kinderen die op het voortgezet onderwijs zitten. Als de aanvraag wordt toegewezen, kan een sportspullenpasje worden afgehaald bij Intersport Jan Bols. Voor een bedrag van €75 kan in de winkel een basisuitrusting voor de schoolsport worden aangeschaft: een shirt, een sportbroekje en een paar sportschoenen. Natuurlijk kan er voor het nieuwe schooljaar ook nog steeds een schoolspullenpasje voor de 'gewone' vakken worden aangevraagd!