Drie podiumplaatsen bij finales Olympic Moves

12 juni 2018

Afgelopen vrijdag was The School Final van Olympic Moves. Zestig leerlingen plaatsten zich in de regionale finales voor deze spannende, landelijke finaledag op Papendal. De jongens en meiden van het RvEC streden bij de onderdelen volleybal, streetdance, tennis, veldvoetbal en minitrampoline springen om de prijzen. Met succes, want ze veroverden drie podiumplaatsen.

The School Final werd afgetrapt met een opening met onder andere topsportster Tess Wester. Helaas regende het behoorlijk, waardoor de opening minder spectaculair werd dan gehoopt. RvEC-leerlingen Lotte en Maxime mochten de Olympische vlam naar binnen dragen.

Topprestaties
Daarna was het tijd om in actie te komen. Er werden geweldige prestaties geleverd door onze leerlingen. Bij het showspringen – minitrampoline springen met een mooi verhaal erbij – werden onze leerlingen Nederlands Kampioen. Toppers! Bij het minitrampoline springen niveau 2, haalden onze springers de derde plaats. Ook erg knap! Daarnaast was het spannend in het theater van Arnhem. De streetdancemeiden van Vanity, ook bekend van het tv-programma Time to Dance, leverden daar een puike dans af. Podiumplek zou je zeggen, maar helaas leidde de jurybeoordeling tot de vierde plaats. In de volleybalhal was het ook spannend. De meiden uit de eerste en tweede klas speelden daar een mooi toernooi en wisten in de kleine finale met 25-21 te winnen, waardoor ze het brons opeisten. Yes! Bij de andere onderdelen speelden de leerlingen een bijrol. Natuurlijk hadden zij al een topprestatie geleverd door zich te plaatsen voor The School Final.

Het was weer een geslaagde editie van Olympic Moves. Op naar volgend jaar!