Coronavirus: onderwijs op afstand

24 maart 2020

Alle scholen in Nederland zijn gesloten tot en met 6 april. De centrale eindexamens zijn geschrapt, de schoolexamens tot nader order uitgesteld. De komende weken geven we ‘onderwijs op afstand’. Dat betekent dat leerlingen online uitleg krijgen van de docent en het schoolwerk thuis maken.

Organisatie schoolexamens
Het schrappen van de centrale examens geeft ons tot begin juni de tijd om de afronding van het schoolexamen goed en veilig te organiseren. Samen doen we er alles aan om onze leerlingen op een verantwoorde manier te begeleiden naar het succesvol afronden van de schooltijd op het RvEC. Deze week nemen we de tijd om de schoolexamens zorgvuldig in te richten. Maandag 30 maart ontvangen examenleerlingen en hun ouders/verzorgers meer informatie over de schoolexamens. 
 
Online onderwijs gaat door
Het ‘onderwijs op afstand’, waarmee we vorige week gestart zijn, gaat door. Examenleerlingen bereiden zich op die manier zo goed mogelijk voor op de afronding van het schoolexamen. Voor alle andere leerlingen geldt dat ze online uitleg krijgen en thuis aan het werk zijn met schoolwerk dat in SOMtoday is opgegeven.
 

Opvang op school
Werken jouw ouders in zogenoemde vitale sectoren? Dan kun je op schooldagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur op school terecht. Er worden geen lessen gegeven; je kunt onder toezicht aan de slag met je schoolwerk. Je ouders kunnen je aanmelden voor opvang door te mailen naar: r.h.geuzinge@rvec.nl.

NOS op 3 legt in dit filmpje uit waarom alles op alles wordt gezet om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Meer informatie vind je ook op de websites van het RIVM en GGD Drenthe.