Bijzondere spreekbeurt op locatie Griendtsveenweg

2 juni 2015

Een wel heel bijzondere spreekbeurt vanmiddag door Lennard Klok uit groep 1 van locatie Griendtsveenweg. Lennard vertelde zijn klasgenoten alles over hoe het is om bij de jeugdbrandweer te zitten. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, zorgde hij voor een echte brandweerwagen op het schoolplein.

Een goede spreekbeurt bestaat uit een enthousiast verhaal, ondersteund met aantrekkelijk beeld en geluid. Dat enthousiasme over de brandweer is volop aanwezig bij Lennard, want hij zit zelf bij de jeugdbrandweer. Maar ook van het beeld en geluid maakte hij geen half werk. Hij riep namelijk de hulp in van een collega van de volwassen brandweer en die reed dinsdagmiddag het schoolplein op met een brandweerwagen.

Samen met zijn compagnon vertelde Lennard zijn klasgenoten alles over hoe een brandweerauto werkt. Bijvoorbeeld dat er een watertank van 15.000 liter aanwezig is. Maar dat diezelfde tank met slechts één brandslang ook in 6 minuten weer is leeg geblust. Na afloop konden de klasgenoten van Lennard vragen stellen aan beide brandweermannen. Een succesvolle spreekbeurt dus. Dat moet wel een goed cijfer opleveren!

Meer weten over de jeugdbrandweer? Kijk op www.jeugdbrandweerhoogeveen.nl