Basisscholen dineren bij RvEC

18 januari 2018

Een goed gesprek onder het genot van een heerlijke maaltijd. Dat is het succes van het diner pensant. Dinsdagavond kwamen tientallen medewerkers van verschillende basisscholen uit Hoogeveen en omstreken naar locatie Eduwiek. Mede dankzij de heerlijke gerechten van Eduwiek-leerlingen werd het een inspirerende en smakelijke avond.

Het RvEC nodigt het basisonderwijs al een aantal jaren uit voor het diner pensant. Het doel hiervan is om met onder anderen leerkrachten, IB'ers en directeuren te praten over belangrijke thema's in het onderwijs. Door inzichten en ervaringen uit te wisselen, hopen we van elkaar te leren en de aansluiting tussen primair en voortgezet onderwijs te verbeteren. 

Smaakvol overleg
Wat gaat goed in de samenwerking tussen het basisonderwijs en het RvEC? Wat kan beter in onze samenwerking? Welke speerpunten pakken we in het komende jaar samen op? Per gang stond een van deze vragen centraal. Onder het genot van lekkere gerechten deelden de aanwezigen ideeën en ervaringen. Zodra de borden leeg gegeten waren, nam iedereen plaats aan een andere tafel en werden de inzichten kort besproken. 

Culinair talent
De Eduwiek-leerlingen bewezen dinsdagavond dat ze over culinaire talenten beschikken. Zij waren overdag al druk bezig met de voorbereidingen van het diner. Met trots serveerden ze hun gerechten. En terecht, want het smaakte heerlijk!