Leerwerktraject (lwt)

Heb je moeite met theorie en ben je veel liever in de praktijk aan het werk? Voor leerlingen die graag willen werken, hebben wij het leerwerktraject (lwt). In kleine groepen en met extra begeleiding leer je jezelf goed kennen en ontwikkel je jouw talenten. Zo past ons onderwijs goed bij jou en helpen we jou op weg naar een vmbo-diploma.

Praktijkgerichte lessen op school
Het lwt begint in het derde leerjaar van het vmbo. Je kiest de leerroute Zorg & Welzijn of de leerroute Dienstverlening & Producten, richting Techniek. Je krijgt iedere week twaalf uur les in vier verplichte beroepsgerichte modules en vier beroepsmodules. Een klein groepje docenten geeft die lessen zo praktijkgericht mogelijk.

Stage
In de derde klas bereiden we je voor op stages. Tijdens de stagevoorbereiding leer je allerlei arbeidsvaardigheden die je nodig hebt op de werkvloer. Deze vaardigheden passen we in de praktijk toe in werkexcursies bij verschillende bedrijven. Na de kerstvakantie begint je stage, één dag per week bij een erkend leerbedrijf. Wij zoeken een stageplek voor je binnen de richting zorg en welzijn of techniek. Liggen je interesses ergens anders, dan kijken we of we daar een stageplek kunnen vinden. Je wordt begeleid door een stagedocent en een stagebegeleider vanuit het bedrijf. In het vierde schooljaar loop je twee dagen stage.

Na het lwt
Aan het einde van het vierde jaar doe je examen in Nederlands en het beroepsgerichte vak (Zorg & Welzijn of Dienstverlening & Producten, richting Techniek). Slaag je, dan heb je een basisberoepsgericht vmbo-diploma op zak. Daarmee kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2.