Naar het RvEC

In groep 8 zit je tijd op de basisschool er bijna op. Dit schooljaar kies jij een nieuwe school voor het voortgezet onderwijs. Best spannend! Wij laten jou graag kennismaken met onze school en hopen jou en jouw ouders te ontmoeten in onze school. Hieronder vind je video's en meer om het RvEC alvast te leren kennen. Check onze website regelmatig voor meer info. 

Roelof Experience - 22 t/m 26 november 2021
In de week van maandag 22 november tot en met vrijdag 26 november organiseren we voor jou de Roelof Experience op locatie Bentinckspark (mavo, havo en vwo) en locatie Voltastraat (praktijkonderwijs en vmbo). Samen maken we er een onvergetelijke en natuurlijk coronaproof ervaring van! Binnenkort volgt meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor de Roelof Experience.

Open week - 24 t/m 28 januari 2022
Tijdens onze open week ben je samen met je ouders van harte welkom om een kijkje te nemen in onze school. Wij kijken ernaar uit jullie te leren kennen. Medewerkers én leerlingen van het RvEC vertellen je graag over onze school en het brugklasleven.

Kennismakingsochtend - 15 juni 2022
Op woensdagochtend 15 juni (dus al voor de zomervakantie) ontmoet je jouw nieuwe klasgenoten en mentor. Tijdens een gezellige ochtend leren jullie elkaar én het RvEC nog beter kennen. 's Avonds kunnen jouw ouders naar school komen voor een kennismaking met jouw mentor. 

On tour: bekijk onze schoollocaties
Ben je nieuwsgierig hoe onze schoollocaties eruitzien en wat er allemaal te doen is? Ga met Pidi en Dilan on tour in locatie Bentinckspark en laat je voor locatie Voltastraat verrassen door de tour van Marjanne en Laurelle. Bekijk de steptours: 

Roelof Online: kijk het programma en de lessen terug
Op vrijdagavond 22 januari 2021 vond Roelof Online plaats. Oud-leerling Tom Kikkert ging tijdens dit online event in gesprek met leerlingen, docenten en mentoren van het RvEC. Zij gaven informatie over onze school en de leerlingen vertelden over hoe het is om op het RvEC te zitten. Ook waren er proeflessen van verschillende vakken. Via onderstaande links kun je het programma én de lessen bekijken. 


Vlogs van brugklassers
Wie kunnen er beter vertellen over het brugklasleven dan onze brugklassers zelf?! Marlies, Rozemarijn en Dilan geven in onderstaande vlogs een kijkje in hun brugklasleven:

Leerlijnen
Ga je volgend schooljaar naar het praktijkonderwijs, het basisberoepsgerichte vmbo (BB) of het kaderberoepsgerichte vmbo (KB)? Dan krijg je bij ons les op locatie Voltastraat. Leerlingen van de mavo, havo, atheneum en gymnasium gaan naar locatie Bentinckspark. Kies in de groene menubalk bovenin jouw leerlijn voor meer informatie over de brugklas, de keuzevakken of leerroutes, contactgegevens en allerlei handige weetjes. 

Ook hebben we speciaal voor jou en je ouders een voorlichtingsvideo en twee brochures gemaakt over onze school. 

Brochure Bentinckspark 2021-2022.pdf

Brochure Voltastraat 2021-2022.pdf

Contact
Het RvEC heeft twee contactpersonen voor groep 8-leerlingen, hun ouders en basisscholen: mevrouw M. Deuzeman (vmbo) en  P.H. Reitsma (mavo, havo, atheneum en gymnasium).