Groep 8-scholieren leren techniek en RvEC kennen
23 januari 2018

Groep 8-scholieren leren techniek en RvEC kennen

35 groep 8-scholieren gaan wekelijks op technische ontdekkingsreis op het RvEC. Op een creatieve, onderzoekende manier werken de leerlingen aan allerlei technische uitdagingen. Het Discovery-project is een leuke, leerzame kennismaking met de wereld van techniek en het voortgezet onderwijs. Een van de leerlingen: “Als ik volgend jaar naar het RvEC ga, heb ik daar al vaak les gehad. En misschien kom ik dan bij iemand van Discovery in de klas. Dan is het fijn dat we elkaar en de school al kennen.”

Basisscholen dineren bij RvEC
18 januari 2018

Basisscholen dineren bij RvEC

Een goed gesprek onder het genot van een heerlijke maaltijd. Dat is het succes van het diner pensant. Dinsdagavond kwamen tientallen medewerkers van verschillende basisscholen uit Hoogeveen en omstreken naar locatie Eduwiek. Mede dankzij de heerlijke gerechten van Eduwiek-leerlingen werd het een inspirerende en smakelijke avond.

Sabine, Hannah en Joanieke bekronen profielwerkstuk met publieksprijs
12 januari 2018

Sabine, Hannah en Joanieke bekronen profielwerkstuk met publieksprijs

De afgelopen maanden hebben de 4TL-leerlingen hard gewerkt aan hun profielwerkstukken. Deze presenteerden zij donderdagmiddag op het Alfa-college. Docenten én ouders hadden een rol in de beoordeling. Sabine Wit, Hannah Hazenberg en Joanieke van Binnendijk kregen de meeste punten van de ouders en wonnen de felbegeerde publieksprijs.