Vmbo- en mavoleerlingen bekronen profielwerkstuk met prijs
3 maart 2020

Vmbo- en mavoleerlingen bekronen profielwerkstuk met prijs

Wekenlang hebben de 4vmbo- en 4mavoleerlingen hard gewerkt aan hun profielwerkstuk. Dat deden ze op het Alfa-college, waar ze afgelopen week hun werkstukken presenteerden aan docenten en ouders. Zes leerlingen bekroonden hun profielwerkstuk met een prijs.

RvEC gooit hoge ogen in finale Brandweer Award
28 februari 2020

RvEC gooit hoge ogen in finale Brandweer Award

Onze tweedejaars technasiumleerlingen bogen zich afgelopen periode over een opdracht van de brandweer van de drie noordelijke provincies. De opdracht ging over stalbranden. De leerlingen moesten een ontwerp maken van een innovatieve technische voorziening die stalbranden voorkomt, de schade bij een stalbrand beperkt of stalbranden bestrijdt.

 Leerlingen volgen workshop op Alfa-college
27 februari 2020

Leerlingen volgen workshop op Alfa-college

Leerlingen van klas 4 vmbo die het keuzevak ‘kennismaking met uiterlijke verzorging’ volgen, zijn een ochtend bij het Alfa-college geweest om te leren hoe je een gezichtsreiniging uitvoert en make-up aanbrengt. Best spannend, met name omdat de leerlingen deze keer zonder make-up op naar school moesten komen. Bij het keuzevak ‘kennismaken met uiterlijke verzorging’ maak je kennis met het werken in een kapsalon, schoonheidssalon en nagelsalon. Een paar keer per jaar gaan de leerlingen een ochtend naar Alfa-college om hier een workshop in te volgen. Iedere keer weer een leerzame ervaring!