Technasium-leerlingen ontwerpen jongerencafé AZC
29 januari 2018

Technasium-leerlingen ontwerpen jongerencafé AZC

Hoe moet het jongerencafé in het AZC Hoogeveen eruitzien? Daar weten de technasium-leerlingen wel antwoord op. In opdracht van het AZC maakten zij prachtige ontwerpen. De opdrachtgever was ervan onder de indruk, zo bleek maandag tijdens de afsluitende presentaties.

Groep 8-scholieren leren techniek en RvEC kennen
23 januari 2018

Groep 8-scholieren leren techniek en RvEC kennen

35 groep 8-scholieren gaan wekelijks op technische ontdekkingsreis op het RvEC. Op een creatieve, onderzoekende manier werken de leerlingen aan allerlei technische uitdagingen. Het Discovery-project is een leuke, leerzame kennismaking met de wereld van techniek en het voortgezet onderwijs. Een van de leerlingen: “Als ik volgend jaar naar het RvEC ga, heb ik daar al vaak les gehad. En misschien kom ik dan bij iemand van Discovery in de klas. Dan is het fijn dat we elkaar en de school al kennen.”

Basisscholen dineren bij RvEC
18 januari 2018

Basisscholen dineren bij RvEC

Een goed gesprek onder het genot van een heerlijke maaltijd. Dat is het succes van het diner pensant. Dinsdagavond kwamen tientallen medewerkers van verschillende basisscholen uit Hoogeveen en omstreken naar locatie Eduwiek. Mede dankzij de heerlijke gerechten van Eduwiek-leerlingen werd het een inspirerende en smakelijke avond.