Praktijkonderwijs te water op duct tape en PVC

Blijft hij drijven of zakt hij direct naar de bodem? Dat was de grote vraag voor leerlingen van het praktijkonderwijs van het Roelof van Echten College. Op de Dwingelderstroom vond maandag 29 juni de afsluiting plaats van The Big Splash, een peddelwedstrijd tussen klas 3A en 3B in een zelfgebouwde boot.

29 juni 2015

Van harte gefeliciteerd: geslaagd in 2e tijdvak!

Hun geduld werd flink op de proef gesteld. Terwijl hun geslaagde klasgenoten volop vakantie vierden, onttrok een aantal leerlingen zich aan het feestgedruis om zich op te maken voor hun herkansing. En met succes! Het harde werken is nu eindelijk beloond, ook jullie zijn geslaagd! Van harte gefeliciteerd!

26 juni 2015

Overzicht examenuitslagen en diploma-uitreikingen

De examens zijn achter de rug, nu is het wachten op de verlossende uitslag en natuurlijk alle feestelijkheden. Hieronder een overzicht van de verschillende momenten per locatie.

25 juni 2015

Bij een goede start, hoort een goed begin

Het lijkt wel Valentijnsdag op locatie Griendtsveenweg 22 en 23 juni, maar niets is minder waar. Deze maandag en dinsdag staan namelijk in het teken van het project ‘Bij een goede start, hoort een goed begin’. Via diverse workshops maken tweedeklassers van het vmbo kennis met thema’s als een gezonde leefstijl, seksualiteit en het voorkomen van zwangerschap bij jongeren. Ook Wethouder Gert Vos bracht een bezoek aan de themadag.

22 juni 2015

Topprestaties RvEC bij W4Kangoeroe

Leerlingen van locatie Bentinckspark hebben hoge ogen gegooid bij de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe. Maar liefst 11 leerlingen eindigden bij de beste 5% procent van Nederland. Maandag 15 juni vond de prijsuitreiking plaats in de collegezaal.

16 juni 2015